Walentynki 2018
Moderator: Moderatorzy
Walentynki 2018
Jutro św Walentego /zbieżnie z początkiem Wielkiego Postu/.
Z Waszego doświadczenia - wysyłacie tego dnia jakieś smsy, nagrania na skrzynkę, mejle, listy, kartki, serduszka, kwiaty etc swoim niewiernym współmałżonkom trwającym w cudzołożnych związkach, czy nie.
Milczycie czy podejmujecie jakieś inne działanie/działania?
Z Waszego doświadczenia - wysyłacie tego dnia jakieś smsy, nagrania na skrzynkę, mejle, listy, kartki, serduszka, kwiaty etc swoim niewiernym współmałżonkom trwającym w cudzołożnych związkach, czy nie.
Milczycie czy podejmujecie jakieś inne działanie/działania?
-
- Jestem: po rozwodzie
Re: Walentynki 2018
męczyłam swojego męża jakoś około 2 lat, potem przestałam, została modlitwa za niego i jego kochankę
2 lata temu całkowicie odcięłam się od niego nawet zmieniając swoje miejsce zamieszkania, do którego nieliczni mają dostęp i wiedzę o nim
z perspektywy czasu widzę, że było to najlepsze co mogłam zrobić dla SIEBIE, ale jak widać również dla niego, bo po prawie 7 latach coś drgnęło.........
2 lata temu całkowicie odcięłam się od niego nawet zmieniając swoje miejsce zamieszkania, do którego nieliczni mają dostęp i wiedzę o nim
z perspektywy czasu widzę, że było to najlepsze co mogłam zrobić dla SIEBIE, ale jak widać również dla niego, bo po prawie 7 latach coś drgnęło.........
-
- Jestem: w kryzysie małżeńskim
Dla mnie Walentyny i dzień kobiet to taki napuszony sztuczny Grey
Ale rozumiem intencje, więc spod serca - jak byliśmy w kryzysie, osobno, to wysłałam do męża esa z zyczeniami z okazji rocznicy. Powiedział że ciepło to wspomina i zrobiło mu się miło.
Ale rozumiem intencje, więc spod serca - jak byliśmy w kryzysie, osobno, to wysłałam do męża esa z zyczeniami z okazji rocznicy. Powiedział że ciepło to wspomina i zrobiło mu się miło.
ja na pewno kwiatów nie dam, mam do tego taki uraz, że by mnie musieli wołami ciągnąć .
Na szczęście na delegacji jestem, więc dalej niż zwykle, ale życzenia jakieś wyślę, mocno stonowane...
Na szczęście na delegacji jestem, więc dalej niż zwykle, ale życzenia jakieś wyślę, mocno stonowane...
Nieważne jest, gdzie jesteś, ale wszędzie tam, gdzie przyjdzie ci się znaleźć, ważne jest, jak żyjesz - Henri J.M.Nouwen
Jak brzmią słowa pewnej piosenki
"Miłość to nie pluszowy miś ani kwiaty
To też nie diabeł rogaty
Ani miłość kiedy jedno płacze
A drugie po nim skacze
Bo miłość to żaden film w żadnym kinie
Ani róże ani całusy małe duże
Ale miłość kiedy jedno spada w dół
Drugie ciągnie je ku górze"
"Miłość to nie pluszowy miś ani kwiaty
To też nie diabeł rogaty
Ani miłość kiedy jedno płacze
A drugie po nim skacze
Bo miłość to żaden film w żadnym kinie
Ani róże ani całusy małe duże
Ale miłość kiedy jedno spada w dół
Drugie ciągnie je ku górze"
u mnie nie będzie ani smsa, ani maila, z uwagi na to, że mąż Walentynki spędza zapewne z kowalską ( wielka tajemnica gdzie wyjechał na tydzień ) moja duma i szacunek do siebie samej nie pozwalają mi na takie ruchy...może źle robię, ale tak czuje...
Dziękuję serdecznie za podzielenie się.
Osobiście rozumiem czemu na półmetku tego dnia jest ich aż pięć (z moim teraz sześć) świadectw/postaw/sposobów.
Wynika to być może z tego co napisał mi niedawno Pavel, że zdrada współmałżonka ,ze wszystkich grzechów, najbardziej uderza w nasze ego.
W związku z tym niewiele jest takich osób, które chcą poruszyć bolesne larum swego ja, coby się tu odnieść, a potem czas jakiś jeszcze się z nim użerać .
I ja to rozumiem.
- A co ty zrobiłeś w tej mierze? - Odezwało się nieme pytanie czytających.
No właśnie - bałwan ze mnie.
Z niejaką premedytacją i ziarnkiem masochizmu zatopiłem sztylecik w centrum serduszka ego swego rozbuchanego, wysyłając esemesik wspominający moje z lubą walentynki sprzed lat.
Ma mieć - niech zna łaskę odtrąconego.
Prawdopodobnie zapłacę cenę - ale chciałem miłości - mam miłość jak wiosenną burzę...
(- Hej STOPka - ty spryciarko )
Osobiście rozumiem czemu na półmetku tego dnia jest ich aż pięć (z moim teraz sześć) świadectw/postaw/sposobów.
Wynika to być może z tego co napisał mi niedawno Pavel, że zdrada współmałżonka ,ze wszystkich grzechów, najbardziej uderza w nasze ego.
W związku z tym niewiele jest takich osób, które chcą poruszyć bolesne larum swego ja, coby się tu odnieść, a potem czas jakiś jeszcze się z nim użerać .
I ja to rozumiem.
- A co ty zrobiłeś w tej mierze? - Odezwało się nieme pytanie czytających.
No właśnie - bałwan ze mnie.
Z niejaką premedytacją i ziarnkiem masochizmu zatopiłem sztylecik w centrum serduszka ego swego rozbuchanego, wysyłając esemesik wspominający moje z lubą walentynki sprzed lat.
Ma mieć - niech zna łaskę odtrąconego.
Prawdopodobnie zapłacę cenę - ale chciałem miłości - mam miłość jak wiosenną burzę...
(- Hej STOPka - ty spryciarko )
W czasie kryzysu ja obdarowałam mojego męża upominkiem i mimo, że dla niego to nie miało znaczenia to ja starałam się podrzucać do pieca (mimo iż w tym piecu był tylko popiół, ale jeszcze ciepły).
Dzisiaj kiedy znowu jesteśmy razem dostałam od męża kwiaty i coś jeszcze, ale wiem i cieszy mnie to, że Jego postawa wobec mnie nie jest uzależniona od tego typu "świąt".
Dzisiaj kiedy znowu jesteśmy razem dostałam od męża kwiaty i coś jeszcze, ale wiem i cieszy mnie to, że Jego postawa wobec mnie nie jest uzależniona od tego typu "świąt".
Można i muzycznie w tak piękny dzień.
To dla ludków stanu wolnego (rozwodnicy słuchają na własną odpowiedzialność)
https://youtu.be/vM-JwQtdfUI
A tu odwrotnie - dla porzuconych (,,wolni,, słuchają na własne ryzyko)
https://youtu.be/NUVsHCD-xas
Pozdrawiam
To dla ludków stanu wolnego (rozwodnicy słuchają na własną odpowiedzialność)
https://youtu.be/vM-JwQtdfUI
A tu odwrotnie - dla porzuconych (,,wolni,, słuchają na własne ryzyko)
https://youtu.be/NUVsHCD-xas
Pozdrawiam
Macie jakiś film na Walentynki?
Ale nie żaden taki, jak być lepszym mężem, ojcem... czy żoną...
tylko luźny, do polecenia... i obejrzenia we dwoje?
Chętnie CDA i inne takie
Ale nie żaden taki, jak być lepszym mężem, ojcem... czy żoną...
tylko luźny, do polecenia... i obejrzenia we dwoje?
Chętnie CDA i inne takie
Do: Aleksander
Kiedyś jak byliśmy rodziną razem, zjedliśmy przy tym filmie papucie ze śmiechu:
Mousehunt - Polowanie na mysz.
Kiedyś jak byliśmy rodziną razem, zjedliśmy przy tym filmie papucie ze śmiechu:
Mousehunt - Polowanie na mysz.
,,Ludzie i myszy"
,,Kto się boi Virginii Voolf" ( zobacz jak wygląda małżeńska szczerość w wydaniu filmowych bohaterów, film stary, długi ale oglądaliśmy z mężem z wielkim zainteresowaniem do końca). Szczegóły na filmwebie odnośnie dwóch filmów.
,,Kto się boi Virginii Voolf" ( zobacz jak wygląda małżeńska szczerość w wydaniu filmowych bohaterów, film stary, długi ale oglądaliśmy z mężem z wielkim zainteresowaniem do końca). Szczegóły na filmwebie odnośnie dwóch filmów.
,,Wiek Adaline" o kobiecie która przestała się starzeć. Twojej żonie Aleksandrze powinien się spodobać
"576 tfaży greja - ostatnie starcie"
A tak poważniej, zależy co lubicie. Gdybym zaczął wymieniać to bym jutro do pracy nie poszedł
A tak poważniej, zależy co lubicie. Gdybym zaczął wymieniać to bym jutro do pracy nie poszedł
"Bóg nie działa poza wolą człowieka i poza jego wysiłkiem.(...) Założenie, że jeśli się pomodlimy, to będzie dobrze, jest już wiarą w magię." ks. dr. Grzegorz Strzelczyk