Róże Żywego Różańca Forum Sychar
Moderator: Moderatorzy
Re: Róże Żywego Różańca Forum Sychar
jestem
lecz [Pan] mi powiedział: «Wystarczy ci mojej łaski. Moc bowiem w słabości się doskonali».
(2Kor 12,9)
(2Kor 12,9)
Zgłaszam się do...
Róża II Tajemnice Chwalebne
1. Zmartwychwstanie…W intencji mojego męża Sebastiana, jego nawrócenie i powrót do domu. Natchnienie Ducha Świętego dla męża, aby wybrał właściwą drogę.
Teraz 1 część będzie wspólna z róża ojca Pio za mężów.
2. Wniebowstąpienie…we wszystkich intencjach małżeństw ze wspólnoty Sychar.
3. Zesłanie Ducha Świętego…w intencji wszystkich małżeństw z kieleckiego Sycharu i ich rodzin.
4. Wniebowzięcie…o Boże łaski dla moich rodziców, teściowej, moich sióstr i ich rodzin, szwagierki z rodziną, dziadków mojego męża oraz wszystkich przyjaciół, którzy mnie wspierają w tym trudnym czasie. O modlitwę za dusze moich dziadków w czyśćcu.
5. Ukoronowanie …w intencji uzdrowienia mojego syna Dominika, powrót syna do Kościoła i Boga, naprawienie relacji z tatą niezmierzone łaski Boże dla niego na każdy kolejny dzień jego życia. Oraz w intencji wszystkich cierpiących dzieci z rozbitych rodzin.
Róża II Tajemnice Chwalebne
1. Zmartwychwstanie…W intencji mojego męża Sebastiana, jego nawrócenie i powrót do domu. Natchnienie Ducha Świętego dla męża, aby wybrał właściwą drogę.
3. Zesłanie Ducha Świętego…w intencji wszystkich małżeństw z kieleckiego Sycharu i ich rodzin.
4. Wniebowzięcie…o Boże łaski dla moich rodziców, teściowej, moich sióstr i ich rodzin, szwagierki z rodziną, dziadków mojego męża oraz wszystkich przyjaciół, którzy mnie wspierają w tym trudnym czasie. O modlitwę za dusze moich dziadków w czyśćcu.
5. Ukoronowanie …w intencji uzdrowienia mojego syna Dominika, powrót syna do Kościoła i Boga, naprawienie relacji z tatą niezmierzone łaski Boże dla niego na każdy kolejny dzień jego życia. Oraz w intencji wszystkich cierpiących dzieci z rozbitych rodzin.
Mam tylko pytanie jaka jest intencja główna na marzec?
1 róża III
w intencji: życia wiecznego dla mego taty Mieczysława
Róże Żywego Różańca Forum Sychar, MARZEC 2017
Intencja papieska – ewangelizacyjna:
Aby prześladowani chrześcijanie doświadczyli wsparcia całego Kościoła przez modlitwę i w postaci pomocy materialnej.
Intencja wspólnotowa :
Zwracajmy się, w codziennej modlitwie różańcowej, oddając nas samych, nasze małżeństwa i rodziny, za pośrednictwem Matki Jezusa do Miłosierdzia Pana i prośmy by błogosławił, cudownie uzdrowił i połączył na nowo, wobec ludzi, wszystkie małżeństwa wspólnoty SYCHAR.
Pierwsza Róża Żywego Różańca Forum Sychar
Patron: Św. Teresa od Dzieciątka Jezus
Opiekun duchowy: ojciec Jerzy Karpiński SJ
Intencje modlitwy wstawienniczej
W tym miesiącu modlimy się szczególnie w intencjach:
Maga2
Moja intencja - dziękczynna za wszelkie łaski. Błagalna - o nawrócenia, silną,żywą wiarę dla mnie i najbliższych. Łaskę stałej, dobrej pracy dla mnie. Uwolnienie syna z uzależnień. Panie przymnóż mi wiary, zaradź memu niedowiarstwu.
ak70
Intencja na marzec: o szczęście w niebie dla moich rodziców; dziękuję Ci, Panie, za wszystkie łaski, którymi mnie codzień obdarzasz; proszę prowadź i chroń moją rodzinę
marzenie
INTENCJA: O wzrost wiary i miłości w mojej rodzinie, o uzdrowienie męża na ciele i duszy.
Jarosław
Moja intencja na marzec:
Prośba do Matki Bożej o pomoc w rozwiązaniu trudnych spraw i o poprawę zdrowia.
Eva
Bardzo proszę o modlitwę w marcu za moją rodzinę - o światło Ducha św. dla nas i opiekę Matki Najświętszej.
katblo
Moja intencja na marzec
O zdrowie i dary Ducha Świętego, łaskę nawrócenia i przebaczenia w rodzinie, sobie i bliźniemu
Mufinka
Część I - tajemnice radosne
1.Zwiastowanie Maryi Pannie Mufinka
2.Nawiedzenie św. Elżbiety perła
3.Narodzenie Pana Jezusa zenia1780
4.Ofiarowanie w świątyni Eva
5.Znalezienie Pana Jezusa ak70
Część II - tajemnice światła
1.Chrzest Pana Jezusa Andrzej
2.Cud na weselu w Kanie anuszka2011
3.Głoszenie królestwa Bożego i wzywanie do nawrócenia dorotakm
4.Przemienienie Pańskie elzd1
5.Ustanowienie Eucharystii ewulek
Część III - tajemnice bolesne
1.Modlitwa w Ogrójcu GosiaH
2.Biczowanie Pana Jezusa Greta
3.Ukoronowanie cierniem JakubekKaz
4.Droga krzyżowa Jarosław
5.Śmierć Pana Jezusa na krzyżu katblo
Część IV - tajemnice chwalebne
1.Zmartwychwstanie Pana Jezusa Kecaj
2.Wniebowstąpienie Pana Jezusa Maga2
3.Zesłanie Ducha Świętego marzenie
4.Wniebowzięcie Matki Bożej Mirakulum
5.Ukoronowanie Matki Bożej Mirka5
Osoba która odmawia 1 tajemnicę radosną w danym miesiącu odmawia również modlitwę wstępną- Wierzę w Boga, / Ojcze nasz/ 3 x Zdrowaś Maryjo / Chwała Ojcu
Osoba, która odmawia 5 tajemnicę chwalebną w danym miesiącu odmawia również modlitwę kończącą różaniec: "Pod Twoją obronę..." w intencji Ojca Świętego.
Druga Róża Żywego Różańca Forum Sychar
Patron - św. Monika
KAZIA
Dziękuje za modlitwę w mojej intencji, w lutym. Trwam na modlitwie i w marcu. Jeżeli nie będzie chętnych, to mogę odmawiać całą część różańca. Pozdrawiam z Panem Bogiem Kazia
s zona
Dziekuje za modlitwe i prosze nadal o opieke Matki Bożej i prowadzenie Ducha Sw w trudnych decyzjach..
kasedo
1.Zwiastowanie Maryi Pannie *
2.Nawiedzenie św. Elżbiety Dorota2
3.Narodzenie Pana Jezusa w.z.
4.Ofiarowanie w świątyni basia_priv
5.Znalezienie Pana Jezusa *
1.Chrzest Pana Jezusa KAZIA
2.Cud na weselu w Kanie KAZIA
3.Głoszenie królestwa Bożego i wzywanie do nawrócenia KAZIA
4.Przemienienie Pańskie KAZIA
5.Ustanowienie Eucharystii KAZIA
1.Modlitwa w Ogrójcu s zona
2.Biczowanie Pana Jezusa s zona
3.Ukoronowanie cierniem s zona
4.Droga krzyżowa s zona
5.Śmierć Pana Jezusa na krzyżu s zona
1.Zmartwychwstanie Pana Jezusa kasedo
2.Wniebowstąpienie Pana Jezusa kasedo
3.Zesłanie Ducha Świętego kasedo
4.Wniebowzięcie Matki Bożej kasedo
5.Ukoronowanie Matki Bożej kasedo
Osoba która odmawia 1 tajemnicę radosną w danym miesiącu odmawia również modlitwę wstępną- Wierzę w Boga, / Ojcze nasz/ 3 x Zdrowaś Maryjo / Chwała Ojcu
Osoba, która odmawia 5 tajemnicę chwalebną w danym miesiącu odmawia również modlitwę kończącą różaniec: "Pod Twoją obronę..." w intencji Ojca Świętego.
Intencja papieska – ewangelizacyjna:
Aby prześladowani chrześcijanie doświadczyli wsparcia całego Kościoła przez modlitwę i w postaci pomocy materialnej.
Intencja wspólnotowa :
Zwracajmy się, w codziennej modlitwie różańcowej, oddając nas samych, nasze małżeństwa i rodziny, za pośrednictwem Matki Jezusa do Miłosierdzia Pana i prośmy by błogosławił, cudownie uzdrowił i połączył na nowo, wobec ludzi, wszystkie małżeństwa wspólnoty SYCHAR.
Pierwsza Róża Żywego Różańca Forum Sychar
Patron: Św. Teresa od Dzieciątka Jezus
Maga2
Moja intencja - dziękczynna za wszelkie łaski. Błagalna - o nawrócenia, silną,żywą wiarę dla mnie i najbliższych. Łaskę stałej, dobrej pracy dla mnie. Uwolnienie syna z uzależnień. Panie przymnóż mi wiary, zaradź memu niedowiarstwu.
ak70
Intencja na marzec: o szczęście w niebie dla moich rodziców; dziękuję Ci, Panie, za wszystkie łaski, którymi mnie codzień obdarzasz; proszę prowadź i chroń moją rodzinę
marzenie
INTENCJA: O wzrost wiary i miłości w mojej rodzinie, o uzdrowienie męża na ciele i duszy.
Jarosław
Moja intencja na marzec:
Prośba do Matki Bożej o pomoc w rozwiązaniu trudnych spraw i o poprawę zdrowia.
Eva
Bardzo proszę o modlitwę w marcu za moją rodzinę - o światło Ducha św. dla nas i opiekę Matki Najświętszej.
katblo
Moja intencja na marzec
O zdrowie i dary Ducha Świętego, łaskę nawrócenia i przebaczenia w rodzinie, sobie i bliźniemu
Mufinka
1.Zwiastowanie Maryi Pannie Mufinka
2.Nawiedzenie św. Elżbiety perła
3.Narodzenie Pana Jezusa zenia1780
4.Ofiarowanie w świątyni Eva
5.Znalezienie Pana Jezusa ak70
1.Chrzest Pana Jezusa Andrzej
2.Cud na weselu w Kanie anuszka2011
3.Głoszenie królestwa Bożego i wzywanie do nawrócenia dorotakm
4.Przemienienie Pańskie elzd1
5.Ustanowienie Eucharystii ewulek
1.Modlitwa w Ogrójcu GosiaH
2.Biczowanie Pana Jezusa Greta
3.Ukoronowanie cierniem JakubekKaz
4.Droga krzyżowa Jarosław
5.Śmierć Pana Jezusa na krzyżu katblo
1.Zmartwychwstanie Pana Jezusa Kecaj
2.Wniebowstąpienie Pana Jezusa Maga2
3.Zesłanie Ducha Świętego marzenie
4.Wniebowzięcie Matki Bożej Mirakulum
5.Ukoronowanie Matki Bożej Mirka5
Druga Róża Żywego Różańca Forum Sychar
Patron - św. Monika
KAZIA
Dziękuje za modlitwę w mojej intencji, w lutym. Trwam na modlitwie i w marcu. Jeżeli nie będzie chętnych, to mogę odmawiać całą część różańca. Pozdrawiam z Panem Bogiem Kazia
s zona
Dziekuje za modlitwe i prosze nadal o opieke Matki Bożej i prowadzenie Ducha Sw w trudnych decyzjach..
kasedo
1.Zwiastowanie Maryi Pannie *
2.Nawiedzenie św. Elżbiety Dorota2
3.Narodzenie Pana Jezusa w.z.
4.Ofiarowanie w świątyni basia_priv
5.Znalezienie Pana Jezusa *
1.Chrzest Pana Jezusa KAZIA
2.Cud na weselu w Kanie KAZIA
3.Głoszenie królestwa Bożego i wzywanie do nawrócenia KAZIA
4.Przemienienie Pańskie KAZIA
5.Ustanowienie Eucharystii KAZIA
1.Modlitwa w Ogrójcu s zona
2.Biczowanie Pana Jezusa s zona
3.Ukoronowanie cierniem s zona
4.Droga krzyżowa s zona
5.Śmierć Pana Jezusa na krzyżu s zona
1.Zmartwychwstanie Pana Jezusa kasedo
2.Wniebowstąpienie Pana Jezusa kasedo
3.Zesłanie Ducha Świętego kasedo
4.Wniebowzięcie Matki Bożej kasedo
5.Ukoronowanie Matki Bożej kasedo
"Nie mów ludziom o Bogu kiedy nie pytają, żyj tak, by pytać zaczęli" św. Jan Vianney
Witam, proszę o modlitwę w prawie utrzymania pracy i o opiekę Matki i Bożej dla mnie dla syna.
Witam, proszę o modlitwę w prawie utrzymania pracy i o opiekę Matki i Bożej dla mnie dla syna. II róża Św. Monika
II róża Św. Monika proszę o modlitwę w intencji na kwiecień. Proszę o opiekę MB dla mnie i dla syna oraz o pomoc w utrzymaniu pracy
II Roza sw Monika - zglaszam sie na kwiecien .
Dziekuje za modlitwe i prosze o opieke MB podczas operacji corki i prowadzenie Ducha Sw .
Dziekuje za modlitwe i prosze o opieke MB podczas operacji corki i prowadzenie Ducha Sw .
Jestem w kwietniu z Bogu znaną intencją
lecz [Pan] mi powiedział: «Wystarczy ci mojej łaski. Moc bowiem w słabości się doskonali».
(2Kor 12,9)
(2Kor 12,9)
I Róża potwierdzam
intencja na kwiecień: o wielkopostną przemianę dla Łukasza, Agnieszki, Piotra i Mateusza, wypełnienie Bożego Planu dla naszej Rodziny
intencja na kwiecień: o wielkopostną przemianę dla Łukasza, Agnieszki, Piotra i Mateusza, wypełnienie Bożego Planu dla naszej Rodziny
Na skrzyżowaniu świata dróg,
Na ludzkich dróg rozstaju,
Postawił krzyż swój Dobry Bóg,
Dla tych, co się błąkają...
Na ludzkich dróg rozstaju,
Postawił krzyż swój Dobry Bóg,
Dla tych, co się błąkają...
I Róża moja intencja na kwiecień:
Prośba do Matki Bożej o opiekę i powrót do zdrowia.
Prośba do Matki Bożej o opiekę i powrót do zdrowia.
I Róż a - jestem, trwam . Moja intencja - dziękczynna za wszelkie łaski, błagalna - o wypełnienie sie woli Bożej w moim życiu i życiu moich najbliższych. Jezu ufam Tobie.
-
- Jestem: szczęśliwą żoną
II Róża św. Moniki. Proszę o modlitwę na kwiecień w intencji: O Boże błogosławieństwo i opiekę Matki Bożej dla mojej rodziny a szczególnie dla syna i jego żony i dzieci oraz o uproszenie dobrego męża dla córki Joanny.
1 RÓŻA
Intencją na kwiecień
W intencji uwolnienia od zniewoleń mojego męża.O łaskę spowiedzi Świętej dla niego. Amen
Intencją na kwiecień
W intencji uwolnienia od zniewoleń mojego męża.O łaskę spowiedzi Świętej dla niego. Amen