Tygodniowa modlitwa za konkretne osoby

Moderator: Moderatorzy

Bławatek
Jestem: w kryzysie małżeńskim

Re: Tygodniowa modlitwa za konkretne osoby

Post autor: Bławatek »

Witam serdecznie,

Nie pojawiły się nowe intencje więc tradycyjnie podczas modlitwy w nadchodzącym tygodniu polecajmy wszystkie osoby i małżeństwa będące w trudnościach, kłopotach, chorobach. Dziś w Ewangelii słyszeliśmy o kolejnym cudzie który Jezus uczynił wobec człowieka - pomógł odzyskać wzrok niewidomemu od urodzenia. Jezus pochylił się nad niedolą niewidomego wtedy a teraz pochyla się też nad naszymi ułomnościami, trudami, problemami, gdyż pragnie naszego dobra. Być może nie zawsze dostajemy ziemskich darów gdyż dla Jezusa największym pragnieniem dla nas jest to byśmy byli blisko Niego i widzieli świat wg Jego Ewangelii oraz tak działali by świadczyć o Wielkości i Dobru Boga. Otwierajmy swoje oczy ale też pomagajmy naszym działaniem otwierać oczy naszym bliźnim, by uwierzyli w Jezusa i chcieli z Nim kroczyć przez życie

Niech słowa dzisiejszego Psalmu nam towarzyszą i dodają nam sił.

Psalm (Ps 23 (22), 1b-3a. 3b-4.)
Pan mym pasterzem, nie brak mi niczego

Pan jest moim pasterzem, †
niczego mi nie braknie, *
pozwala mi leżeć na zielonych pastwiskach.
Prowadzi mnie nad wody, gdzie mogę odpocząć, *
orzeźwia moją duszę.

Wiedzie mnie po właściwych ścieżkach *
przez wzgląd na swoją chwałę.
Chociażbym przechodził przez ciemną dolinę, †
zła się nie ulęknę, bo Ty jesteś ze mną. *
Kij Twój i laska pasterska są moją pociechą.

Błogosławionego tygodnia życzę

Pozdrawiam serdecznie
Bławatek
Miłość nigdy nie dzieje się sama... potrzebna jest konkretna robota
Bławatek

Witam serdecznie,

Nie pojawiły się nowe intencje więc w modlitwie polecajmy wszystkie małżeństwa i osoby przeżywające trudności, kryzysy, będące daleko od Boga. Niech ostatnie dni Wielkiego Postu będą czasem refleksji, zastanowienia się nad sobą i zmianą na lepsze. Niech towarzyszą nam słowa Jezusa z dzisiejszej Ewangelii wg św. Jana: "Ja jestem zmartwychwstaniem i życiem. Kto wierzy we Mnie, nawet jeśli by umarł, będzie żył. Każdy kto żyje i wierzy we Mnie, nie umrze na wieki. Czy wierzysz w to?". Niech mimo przeżywanych trudności wiara i miłość do Jezusa nie maleją, uczmy się ufać Mu i nie poddawać się gdy jest trudno i źle.

Dziękujemy Ci, Jezu, za Twoją opiekę, za dar wiary, za Twoją mękę i zmartwychwstanie.
Chwała Ojcu i Syniwi, i Duchowi Świętemu, jak była na początku, teraz i zawsze, i na wieki wieków. Amen

Pozdrawiam serdecznie
Bławatek
Bławatek

Witam serdecznie,

Nie pojawiły się nowe intencje więc w tym tygodniu módlmy się za wszystkie małżeństwa i osoby w trudnościach i kryzysach prosząc dla wszystkich o łaski i dary potrzebne do wyjścia z trudności i problemów. Prośmy Boga o dobre wskazówki dla wszystkich i jak najlepsze prowadzenie. Niech ostatni tydzień Wielkiego Postu będzie dla wszystkich czasem zastanowienia się nad sobą i dobrym przygotowaniem do Świąt Zmartwychwstania Chrystusa.

Któryś za nas cierpial rany, Jezu Chryste zmiłuj się nad nami.

Pozdrawiam serdecznie
Bławatek
Bławatek

Witam serdecznie,

Nie pojawiły się nowe intencje więc w modlitwie pamiętajmy o wszystkich małżeństwach będących w trudnościach, kłopotach, kryzysach, a także pamiętajmy o tych którzy są daleko od Boga by się nawrócili, a i sami prośmy Jezusa by nam pomagał kroczyć drogą prowadzącą do Niego.

Dziękujmy też Jezusowi za jego śmierć i zmartwychwstanie, dzięki czemu każdy człowiek uzyskał odpuszczenie grzechów i możliwość pójścia po śmierci do Nieba i spotkania Boga.

Słowa Sekwencji z dzisiejszej niedzieli niech nam pomagają utrwalać sobie to niezwykle wydarzenie, które dzięki zmartwychwstaniu Jezusa zmieniło życie ludzi.

"Niech w święto radosne Paschalnej Ofiary
Składają jej wierni uwielbień swych dary.
Odkupił swe owce Baranek bez skazy,
Pojednał nas z Ojcem i zmył grzechów zmazy.
Śmierć zwarła się z życiem i w boju, o dziwy,
Choć poległ Wódz życia, króluje dziś żywy.
Mario, ty powiedz, coś w drodze widziała?
Jam Zmartwychwstałego blask chwały ujrzała.
Żywego już Pana widziałam, grób pusty,
I świadków anielskich, i odzież, i chusty.
Zmartwychwstał już Chrystus, Pan mój i nadzieja,
A miejscem spotkania będzie Galilea.
Wiemy, żeś zmartwychwstał, że ten cud prawdziwy,
O Królu Zwycięzco, bądź nam miłościwy."

Jezus Zmartwychwstał, Alleluja

Pozdrawiam serdecznie,
Bławatek
Bławatek

Witam serdecznie,

Nie pojawiły się nowe intencje więc tradycyjnie módlmy się za małżeństwa i osoby będące w kryzysach, prosząc Boga dla wszystkich o potrzebne łaski i dary, szczególnie dziś w Niedzielę i w tygodniu Miłosierdzia Bożego.

MODLITWA O MIŁOSIERDZIE BOŻE
O Bożego wielkiego miłosierdzia, Dobroci nieskończona, oto dziś cała ludzkość woła z otchłani nędzy swojej do miłosierdzia Twego, do litości Twojej, o Boże, a woła potężnym głosem nędzy. Boże łaskawy, nie odrzucaj modlitwy wygnańców tej ziemi! O Panie, Dobroci niepojęta, który znasz na wskroś nędzę naszą i wiesz, że o własnych siłach wznieść się do Ciebie nie możemy, przeto Cię błagamy: uprzedzaj nas łaską swoją i pomnażaj nieustannie miłosierdzie Twoje, abyśmy wiernie pełnili wolę Twoją świętą w życiu całym i w śmierci godzinie. Niech nas osłania wszechmoc miłosierdzia Twego przed pociskami nieprzyjaciół naszego zbawienia, abyśmy z ufnością, jak dzieci Twoje, czekali na przyjście ostateczne, który to dzień Tobie jest tylko wiadomy i spodziewamy się, że otrzymamy wszystko, co nam jest obiecane przez Jezusa, pomimo całej nędzy, bo Jezus jest ufnością naszą, przez Jego miłosierne Serce przechodzimy jak przez otwartą bramę do nieba.

Pozdrawiam serdecznie
Bławatek
Bławatek

Witam serdecznie,

Nie pojawiły się nowe intencje więc w tym tygodniu módlmy się za małżeństwa i osoby będące w trudnościach i kryzysach, a szczególnie za tych którzy są daleko od Boga. Prosząc za nimi ale i za nami samymi, abyśmy idąc drogą Jezusa nie tracili Go z oczu i serca, byśmy nie byli ślepi i zawsze rozpoznawali obecność Jezusa w naszym życiu. Abyśmy chcieli z Nim kroczyć i ciągle słuchali czy czytali Jego nauki, która może być lekarstwem na wiele trudności.

Dziękujmy również Jezusowi za jego miłość i obecność, za Jego troskę i wszelką pomoc jakiej doznajemy.

Chwała Ojcu i Synowi i Duchowi Świętemu, jak była na początku teraz i zawsze i nawet wieki wieków. Amen

Pozdrawiam serdecznie
Bławatek
krysia5

Post autor: krysia5 »

Szczęść Boże.
Proszę o modlitwę w intencji naszego Małżeństwa, które 19 kwietnia obchodziło swoją 40 rocznicę.
Dziękuję Panu Bogu, że nam błogosławi chociaż od tylu lat nie potrafimy tego docenić. Dziękuję za każdą modlitwę w naszej intencji.
Bławatek

Witam serdecznie,

Na nadchodzący tydzień w modlitwie polecajmy intencję krysi5:
krysia5 pisze: 25 kwie 2026, 21:57 Szczęść Boże.
Proszę o modlitwę w intencji naszego Małżeństwa, które 19 kwietnia obchodziło swoją 40 rocznicę.
Dziękuję Panu Bogu, że nam błogosławi chociaż od tylu lat nie potrafimy tego docenić. Dziękuję za każdą modlitwę w naszej intencji.
Boże, wejrzyj na małżeństwo krysi5, ale także na inne małżeństwa i błogosław wszystkim oraz pomagaj w trudnościach.

Dobry Boże, tak często prosimy o wiele łask i Twoją pomoc, a tak często zapominamy dziękować - dziękujemy za wszelkie dobro, którego doznajemy indywidualnie i w małżeństwach, dziękujemy za Twoją opiekę, wsparcie i wszelką pomoc w wielu trudnościach. Ojcze, pomagaj nam wzrastac w wierze i miłości względem bliźnich. Pomagaj nieustannie nie zgubić drogi prowadzaccej do Ciebie - najlepiej przez Jezusa, który jest bramą zbawienia i tylko w Nim i z Nim mamy życie.

Chwała Ojcu i Synowi, i Duchowi Świętemu, jak była na początku, teraz i zawsze, i na wieki wieków. Amen

Pozdrawiam serdecznie
Bławatek

PS. Dawno nie było przypomnienia więc wklejam
Nirwanna pisze: 07 gru 2023, 18:58 Drodzy forumowicze,
Bazując na Regulaminowej zasadzie: W trosce o bezpieczeństwo forumowiczów i ich bliskich, na forum obowiązuje zakaz zamieszczania jakichkolwiek danych osobowych - moderacja apeluje o nie podawanie w intencjach modlitewnych imion osób, za które ma być odmawiana modlitwa. Imiona w połączeniu z innymi szczegółami (również z innych wątków) mogą być elementem, który przesądzi o rozpoznaniu danej osoby w realu bez jej wiedzy i zgody.

Jednocześnie moderacja informuje, że decyzja o podaniu imienia/imion osób, za które ma być odmawiana modlitwa, oraz jej wszystkie konsekwencje - należy do autora/autorki postu, a moderacja w takie posty ingerować nie będzie.
Tomasz90
Jestem: w trakcie rozwodu

Post autor: Tomasz90 »

Proszę o modlitwę za mnie i moje małżeństwo.
Mam ponad 30 lat i po pięciu latach od ślubu moja żona podjęła decyzję o rozwodzie. To dla mnie bardzo trudny i bolesny czas, pełen niepewności, smutku i pytań o przyszłość.
Proszę o modlitwę o siłę, pokój serca i mądrość w tym doświadczeniu. Proszę także o modlitwę za moją żonę – o światło, spokój i dobre decyzje. Jeśli taka jest wola Boża
mieszkam za granicą i modlę się codziennie każdego dnia odmawiam nowenne pompejańska i bardzo potrzebuje wsparcia
Ostatnio zmieniony 29 kwie 2026, 21:44 przez Niepozorny, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: zmieniono dokładny wiek
Paula123

Post autor: Paula123 »

Proszę Was wszytkich o modlitwę za uratowanie mojego małżeństwa, mojej rodziny. Mąż już pisze pozew rozowdowy. Mama trojki malych, cudownych dzieci.
Hanna1960

Post autor: Hanna1960 »

Proszę o modlitwę o uratowanie małżeństwa mojego syna
Bławatek

Witam serdecznie,

Na nadchodzący tydzień w modlitwie polecajmy intencje:
Tomasz90 pisze: 29 kwie 2026, 21:23 Proszę o modlitwę za mnie i moje małżeństwo.
Mam ponad 30 lat i po pięciu latach od ślubu moja żona podjęła decyzję o rozwodzie. To dla mnie bardzo trudny i bolesny czas, pełen niepewności, smutku i pytań o przyszłość.
Proszę o modlitwę o siłę, pokój serca i mądrość w tym doświadczeniu. Proszę także o modlitwę za moją żonę – o światło, spokój i dobre decyzje. Jeśli taka jest wola Boża
mieszkam za granicą i modlę się codziennie każdego dnia odmawiam nowenne pompejańska i bardzo potrzebuje wsparcia
Paula123 pisze: 01 maja 2026, 10:37 Proszę Was wszytkich o modlitwę za uratowanie mojego małżeństwa, mojej rodziny. Mąż już pisze pozew rozowdowy. Mama trojki malych, cudownych dzieci.
Hanna1960 pisze: 02 maja 2026, 10:22 Proszę o modlitwę o uratowanie małżeństwa mojego syna
Dobry Boże polecamy Ci te wszystkie prośby, prosząc Cię o wszelką pomoc i wsparcie dla proszących a także dla wszystkich małżeństw będących w kryzysach. Pomagaj uratować małżeństwa oraz pomóż tym którzy są daleko od Ciebie nawrócić się i spojrzeć innym okiem na współmałżonka/kę. Pomóż znaleźć przestrzeń do dobrej komunikacji, naprawy relacji. Tym którzy przeżywają teraz trudne chwile przyjdź z nadzieją wsparciem i spokojem.

Pamiętajmy również o słowach Jezusa z dzisiejszej Ewangelii wg św. Jana:
"Ja jestem drogą i prawdą, i życiem. Nikt nie przychodzi do Ojca jak tylko przeze Mnie." - nie zapominajmy o tym by iść za Jezusem i każdego dnia kroczyć Jego drogą, która prowadzi nas do Ojca. A nieraz uważamy, że sami damy radę, że wiemy lepiej co jest dla nas dobre. Niech Maryja pomaga nam w tej naszej drodze do Boga i pomaga nam dobrze wybierać. Uczmy się od Niej całkowitego zaufania Bogu, mimo, że nie zawsze jest to łatwa drogą.

Zdrowaś Maryjo...

Pozdrawiam serdecznie

Bławatek
Bławatek

Witam serdecznie,

Nie pojawiły się nowe intencje więc tradycyjnie polecajmy w modlitwie wszystkie małżeństwa i rodziny będące w kryzysach - prośmy Naszego Boga o wszystkie potrzebne dary i łaski, o pomoc w trudnościach, o nawrócenia i wzrost wiary. A także pamiętajmy o wszystkich dzieciach, szczególnie tych, które dotyka kryzys rodziców - miesiąc maj to czas różnych egzaminów i Pierwszych Komunii a nieraz dzieciom trudno skupić się na nauce czy przyjęciu Pana Jezusa w Eucharystii gdyż sytuacja domowa nieraz nie bywa idealna i dzieciom jest trudno.

Maryjo prosimy Cię o wsparcie dla wszystkich w potrzebie, zanoś nasze prośby Bogu i wstawaj się za nami.
Matko Kościoła, módl się za nami.
Matko miłosierdzia, módl się za nami.
Matko dobrej rady, módl się za nami.
Panno można, módl się za nami.
Królowo rodzin, módl się za nami.
Królowo Polski, módl się za nami.

Pozdrawiam serdecznie
Bławatek
Ujida
Jestem: po rozwodzie

Post autor: Ujida »

18 lat po ślubie, 4 po rozwodzie
Mąż w nieformalnym związku, ma dziecko z konkubina.
Proszę o modlitwę.
ODPOWIEDZ