Tygodniowa modlitwa za konkretne osoby

Moderator: Moderatorzy

Bławatek
Jestem: w kryzysie małżeńskim

Re: Tygodniowa modlitwa za konkretne osoby

Post autor: Bławatek »

Witam serdecznie,

Na nadchodzący tydzień modlitwie polecamy intencję Lajli:
Lajla pisze: 05 maja 2024, 14:26 Bardzo proszę o modlitwę za moją rodzinę. O przemianę serca i nawrócenie męża, by zszedł ze złej drogi i powrócił do rodziny. O siłę i zdrowie dla mnie, bo nie radzę już sobie kompletnie.
Dobry Boże wysłuchaj prośby Lajli - otocz ją jak i również wszystkich innych bezradnych, zrozpaczonych, smutnych, Swoją opieką, wspieraj i pomagaj w trudnościach. Pomóż wszystkim naszym błądzącym małżonkom wrócić na drogę Twoich przykazań i wiary.

Żyjemy na codzień słowami dzisiejszej Ewangelii według Świętego Jana i wplatajmy je w swoje codzienne życie:

"Jezus powiedział do swoich uczniów:
«Jak Mnie umiłował Ojciec, tak i Ja was umiłowałem. Trwajcie w miłości mojej! Jeśli będziecie zachowywać moje przykazania, będziecie trwać w miłości mojej, tak jak Ja zachowałem przykazania Ojca mego i trwam w Jego miłości.
To wam powiedziałem, aby radość moja w was była i aby radość wasza była pełna.
To jest moje przykazanie, abyście się wzajemnie miłowali, tak jak Ja was umiłowałem. Nikt nie ma większej miłości od tej, gdy ktoś życie swoje oddaje za przyjaciół swoich.
Wy jesteście przyjaciółmi moimi, jeżeli czynicie to, co wam przykazuję. Już was nie nazywam sługami, bo sługa nie wie, co czyni jego pan, ale nazwałem was przyjaciółmi, albowiem oznajmiłem wam wszystko, co usłyszałem od Ojca mego.
Nie wy Mnie wybraliście, ale Ja was wybrałem i przeznaczyłem was na to, abyście szli i owoc przynosili, i by owoc wasz trwał – aby Ojciec dał wam wszystko, o cokolwiek Go poprosicie w imię moje. To wam przykazuję, abyście się wzajemnie miłowali»".
J 15, 9-17

Błogosławionego tygodnia życzę

Pozdrawiam
Bławatek
Miłość nigdy nie dzieje się sama... potrzebna jest konkretna robota
Oliwka

Post autor: Oliwka »

Bóg zapłać za dotychczasową modlitwę i w dalszym ciągu proszę o modlitwę w intencji Bogu wiadomej.
Bławatek

Witam serdecznie

Na nadchodzący tydzień modlitwie polecamy intencję Oliwki:
Oliwka pisze: 08 maja 2024, 5:07 Bóg zapłać za dotychczasową modlitwę i w dalszym ciągu proszę o modlitwę w intencji Bogu wiadomej.
Dobry Boże wsłuchaj się w prośbę do Ciebie kierowaną a także otocz opieką wszystkie rodziny i małżeństwa, szczególnie te, które przeżywają różne kryzysy. Pomagaj we wzajemnym zrozumieniu i okazywaniu sobie miłości. Pomóż wszystkim wzrastać w wierze i starać się na codzień żyć Ewangelią i Przykazaniami by przybliżać się do Nieba.

Pozdrawiam
Bławatek
Bławatek

Witam serdecznie,

W ciągu minionego tygodnia nie pojawiła się ani jedna intencja więc na ten tydzień modlitwie polecajmy siebie wzajemnie, wszystkich Sycharków, małżeństwa w kryzysach, dzieci, które z tego powodu cierpią, wszystkich błądzącym i cierpiących - niech Dobry Bóg wszystkich prowadzi, pomaga i wspiera każdego dnia. A szczególnie dziś prośmy Ducha Świętego o jego Dary i trwanie przy nas i prowadzenie ku zbawieniu.

"Duchu Święty, Duchu umiejętności, naucz nas patrzeć na wszystko, co jest stworzone, w świetle Twoim, abyśmy poznali znikomość rzeczy ziemskich i całą naszą nadzieję położyli w Bogu.

Duchu Święty, Duchu rady, ukaż nam tam, gdzie nasza myśl zawodzi, co trzeba nam czynić, a czego zaniechać, kiedy mówić, a kiedy milczeć. Naucz nas sprawiedliwości i kieruj nas ku dziełom miłości i miłosierdzia.

Duchu Święty, Duchu bojaźni Bożej, natchnij nas odrazą do każdego grzechu, strzeż w pokusach, pomóż ujarzmić nieopanowane namiętności, obdarz nas łaską ducha dziecięctwa wobec Ojca Najwyższego, zachowaj od wszelkiej pychy i zuchwałości.

Duchu Święty, Duchu pobożności, w Tobie wołamy: Abba! Ojcze! Rozpal w nas żar miłości Boga, obudź gorliwość dla spraw Jego, daj, abyśmy całym sercem poświęcili się Jego służbie.

Duchu Święty, Duchu męstwa, naucz nas świętej, chrześcijańskiej odwagi, abyśmy nie lękali się podejmować rzeczy wielkich dla Boga, abyśmy dla Niego znosili krzyże i doświadczenia, a w niebezpieczeństwach w Nim naszą ufność pokładali.

Duchu Święty, Duchu rozumu, naucz nas wnikać w głębię prawdy Bożej, daj nam stałość i pewność wiary, pomóż poznać wielkość Boga, która przewyższa wszelkie nasze pojęcie.

Duchu Święty, Duchu mądrości, prowadź nas do doskonałości. Ty dajesz nam poznać, że jesteśmy dziećmi Bożymi. Daj nam zrozumieć wielkość miłości Bożej i naszego powołania oraz udziel radości i pocieszenia z tego płynącego. Spraw, prosimy, abyśmy stanęli kiedyś przed Bogiem twarzą w twarz i poznali Go tak, jak poznani jesteśmy.
Amen"

Pozdrawiam
Bławatek
Lajla

Post autor: Lajla »

Bardzo proszę o modlitwę za moją rodzinę. Niech Pan Bóg otoczy nas opieką. I obdarzy łaskami w tej trudnej życiowej sytuacji.
Bławatek

Witam serdecznie,

Na ten tydzień modlitwie polecamy prośbę Lajli:
Lajla pisze: 23 maja 2024, 19:22 Bardzo proszę o modlitwę za moją rodzinę. Niech Pan Bóg otoczy nas opieką. I obdarzy łaskami w tej trudnej życiowej sytuacji.
Módlmy się w tej intencji, a także polecajmy wszystkie mamy z okazji Dnia Matki - niech Dobry Bóg zawarty w Trzech Osobach Boskich, bo dziś obchodzimy Święto Trójcy Przenajświętszej wspiera rodzinę Lajli a także wszystkie mamy, które nieraz w pojedynkę wychowują dzieci, aby nie zabrakło na codzień radości, spokoju i dobra. Niech Trójca Święta otacza opieką, obdarza wszystkich miłością i potrzebnymi darami.

Pozdrawiam serdecznie
Bławatek
Bławatek

Witam serdecznie,

W ostatnich dniach nie pojawiła się żadna nowa intencja, więc na ten tydzień wszystkim chętnym, w nawiązaniu do wszorajszego Dnia Dziecka, polecam modlitwę za wszystkie dzieci a szczególnie za te, które dotykają rozstania rodziców i różne kryzysy. Dobry Boże otocz wszystkie dzieci swoją opieką, pomagaj w trudnościach, problemach i kłopotach. Niech w życiu dzieci gości radość, spokój i miłość rodziców. Niech Aniołowie strzegą wszystkie dzieci.

Pozdrawiam
Bławatek
Animamea
Jestem: w trakcie rozwodu

Post autor: Animamea »

Boże, Ty wiesz jak mi ciężko w tym czasie. Proszę , przyjdź z pomocą abym mogła przygotować się dobrze do negocjacji z mężem co do podziału majątku. Proszę , abym mogła nadal mieszkać tu gdzie jestem, bo to mój azyl. Błagam o wiarę czysta i żywa dla męża . Dziękuję 🙏❤️
Bławatek

Witam serdecznie,

Na nadchodzący tydzień modlitwie polecam prośbę Animamei:
Animamea pisze: 07 cze 2024, 11:26 Boże, Ty wiesz jak mi ciężko w tym czasie. Proszę , przyjdź z pomocą abym mogła przygotować się dobrze do negocjacji z mężem co do podziału majątku. Proszę , abym mogła nadal mieszkać tu gdzie jestem, bo to mój azyl. Błagam o wiarę czysta i żywa dla męża . Dziękuję 🙏❤️
Dobry Boże wysłuchaj prośby kierowanej do Ciebie, pomóż Animamei w trudnym dla niej czasie. Wspieraj również innych małżonków, którzy w chwilach trudności w małżeństwie przechodzą różne ciężkie chwilę i zwątpienia, wspieraj wszystkich i pomagaj wzrastać w wierze i nie tracić nadziei. Wszystkim, którzy są daleko od Ciebie pomóż znaleźć drogę do Ciebie.

Pozdrawiam
Bławatek
krecik

Post autor: krecik »

Proszę o modlitwę za mojego Męża (w intencji nawrócenia się i powrotu do małżeństwa, do rodziny), w intencji mojej - żebym nie straciła wiary i nadziei, że z Bogiem wszystko jest możliwe i za mojego syna, żeby miał w domu Tatę, żeby nie stracił wiary i zaufania do Taty.
Ktoosia

Post autor: Ktoosia »

Proszę o wypełnienie się woli Bożej w moim małżeństwie. O możliwość stanięcia w prawdzie, jasność umysłu, pokorę i cierpliwość dla mnie i dla mojego męża a także sile i wsparcie Matki Najświętszej aby to wszystko udźwignąć. O pomoc w uwolnieniu od nałogów.
Bławatek

Witam serdecznie,

Na nadchodzący tydzień modlitwie polecam intencje:
krecik pisze: 11 cze 2024, 12:18 Proszę o modlitwę za mojego Męża (w intencji nawrócenia się i powrotu do małżeństwa, do rodziny), w intencji mojej - żebym nie straciła wiary i nadziei, że z Bogiem wszystko jest możliwe i za mojego syna, żeby miał w domu Tatę, żeby nie stracił wiary i zaufania do Taty.
Ktoosia pisze: 13 cze 2024, 10:33 Proszę o wypełnienie się woli Bożej w moim małżeństwie. O możliwość stanięcia w prawdzie, jasność umysłu, pokorę i cierpliwość dla mnie i dla mojego męża a także sile i wsparcie Matki Najświętszej aby to wszystko udźwignąć. O pomoc w uwolnieniu od nałogów.
Dobry Boże zanosimy Ci te wyrażone prośby, ale również prosimy za nas samych, naszych małżonków - męża/żonę, którzy często są daleko od Ciebie, za nasze dzieci, prosząc dla wszystkich o wiarę i nadzieję, byśmy każdego dnia rozwijali naszą wiedzę i wiarę a także ufność w Twoją opiekę i prowadzenie.
Ojcze Nasz...

Pozdrawiam
Bławatek
Bławatek

Witam serdecznie,

W ostatnim tygodniu nie pojawiła się żadna intencja modlitewna więc na ten tydzień modlitwie polecam wszystkie małżeństwa w kryzysach, wszystkie osoby zagubione, nieszczęśliwe, samotne, zagubione. A także tych, przed którymi ciężkie decyzje, problemy do rozwiązania, wiele wątpliwości. Dobry Boże miej wszystkich w opiece i daj wszystkim wiarę i pewność, że Ty jesteś, a z Tobą wszystko staje się łatwiejsze, że tylko w Tobie jest nasze życie i rozwiązanie wielu problemów. Miej w opiece wszystkie dzieci, które rozpoczynają wakacje, by te tygodnie były dla nich bezpieczne a także czasem wypoczynku i radości.

Pozdrawiam
Bławatek
krecik

Post autor: krecik »

Proszę o modlitwę za mojego Męża, by się nawrócil, by wrócił do małżeństwa, do syna i zakończył relację z kochanką.
Proszę o siłę dla mnie na ten trudny czas, gdy syn jeszcze o niczym nie wie, gdy nikt z rodziny i znajomych nie wie, gdy dźwigam tę sytuację na swoich barkach i nie mam żadnej pomocy, wsparcia, a jednocześnie muszę być silna dla syna...
Bławatek

Witam serdecznie,

Na nadchodzący tydzień modlitwie polecam intencję:
krecik pisze: 25 cze 2024, 11:53 Proszę o modlitwę za mojego Męża, by się nawrócil, by wrócił do małżeństwa, do syna i zakończył relację z kochanką.
Proszę o siłę dla mnie na ten trudny czas, gdy syn jeszcze o niczym nie wie, gdy nikt z rodziny i znajomych nie wie, gdy dźwigam tę sytuację na swoich barkach i nie mam żadnej pomocy, wsparcia, a jednocześnie muszę być silna dla syna...
Dobry Boże wesprzyj proszącą a także inne osoby będące w podobnej sytuacji. Chroń wszystkie dzieci przed trudnymi informacjami i zdarzeniami. Tym którzy błądzą daj poznać właściwe ścieżki. A wszystkim daj wiarę tak mocną jak wiara kobiety z dzisiejszej Ewangelii i Jaira, który chciał dobra i zdrowia córki. Jezu, Ty znasz nasze pragnienia i nasze rany - przyjdź i uzdrawiaj tam gdzie tego najbardziej potrzeba.

Błogosławionego tygodnia życzę.

Pozdrawiam serdecznie,
Bławatek
ODPOWIEDZ