Róże Żywego Różańca Forum Sychar
Moderator: Moderatorzy
Róże Żywego Różańca Forum Sychar
Róże Żywego Różańca Forum Sychar, LUTY 2017
Intencja papieska : Powszechna: Aby ludzie przeżywający próby, zwłaszcza ubodzy, uchodźcy i spychani na margines, spotykali się z przyjęciem i znajdowali wsparcie w naszych wspólnotach
Intencja wspólnotowa : Zwracajmy się, w codziennej modlitwie różańcowej, oddając nas samych, nasze małżeństwa i rodziny, za pośrednictwem Matki Jezusa do Miłosierdzia Pana i prośmy by błogosławił, cudownie uzdrowił i połączył na nowo, wobec ludzi, wszystkie małżeństwa wspólnoty SYCHAR.
Pierwsza Róża Żywego Różańca Forum Sychar
Patron: Św. Teresa od Dzieciątka Jezus
Opiekun duchowy: ojciec Jerzy Karpiński SJ
Intencje modlitwy wstawienniczej
W tym miesiącu modlimy się szczególnie w intencjach:
Maga2
Moja intencja, dziękczynna za wszelkie otrzymane łaski, błagalna: o siną żywą wiarę dla mnie i bliskich, nawrócenie,przemianę serca męża, pojednanie w rodzinie i łaskę stałej, dobrej pracy dla mnie.
ewulek
o dar ducha św. dla mojego męża Grzegorza i uwolnienie z wszelkich zniewoleń
Jarosław
Prośba do Matki Bożej o opiekę i pomoc w rozwiązaniu trudnych spraw i o poprawę zdrowia.
ak70
o szczęście wieczne dla mojej Mamy, o nawrócenie i przemianę serca dla wszystkich osób z mojej rodziny
marzenie
Proszę o modlitwę w intencji mojej rodziny o wzrost wiary i miłości o uzdrowienie męża na duszy i ciele.
Część I - tajemnice radosne
1.Zwiastowanie Maryi Pannie perła
2.Nawiedzenie św. Elżbiety zenia1780
3.Narodzenie Pana Jezusa TEOR
4.Ofiarowanie w świątyni ak70
5.Znalezienie Pana Jezusa Andrzej
Część II - tajemnice światła
1.Chrzest Pana Jezusa anuszka2011
2.Cud na weselu w Kanie dorotakm
3.Głoszenie królestwa Bożego i wzywanie do nawrócenia elzd1
4.Przemienienie Pańskie ewulek
5.Ustanowienie Eucharystii GosiaH
Część III - tajemnice bolesne
1.Modlitwa w Ogrójcu Greta
2.Biczowanie Pana Jezusa JakubekKaz
3.Ukoronowanie cierniem Jarosław
4.Droga krzyżowa katblo
5.Śmierć Pana Jezusa na krzyżu Kecaj
Część IV - tajemnice chwalebne
1.Zmartwychwstanie Pana Jezusa Maga2
2.Wniebowstąpienie Pana Jezusa marzenie
3.Zesłanie Ducha Świętego Mirakulum
4.Wniebowzięcie Matki Bożej Mirka5
5.Ukoronowanie Matki Bożej Mufinka
Osoba która odmawia 1 tajemnicę radosną w danym miesiącu odmawia również modlitwę wstępną- Wierzę w Boga, / Ojcze nasz/ 3 x Zdrowaś Maryjo / Chwała Ojcu
Osoba, która odmawia 5 tajemnicę chwalebną w danym miesiącu odmawia również modlitwę kończącą różaniec: "Pod Twoją obronę..." w intencji Ojca Świętego.
Druga Róża Żywego Różańca Forum Sychar
Patron - św. Monika
KAZIA
Proszę dla mnie i dla syna o opiekę, ochronę, wszelkie i obfite błogosławieństwo w życiu osobistym, rodzinnym, zawodowym, o odsyłanie zła tam skąd pochodzi zawsze i pod każdą postacią.
Dorota2
proszę o dary Ducha Św. , opiekę Maryi w rozwiązaniu trudnych problemów zawodowych, by zwyciężyła prawda i dobro.
sakramentalna zona
Modlitwa dziekczynna za okazane laski i blagalna o Dary Ducha Sw.
kasedo
1.Modlitwa w Ogrójcu * w intencji całej wspólnoty Sychar
2.Biczowanie Pana Jezusa * w intencji wszystkich małżeństw z kieleckiego Sycharu
3.Ukoronowanie cierniem *w intencji moich rodziców, teściowej, moich sióstr i ich rodzin, szwagierki z rodziną, dziadków mojego męża i za moich dziadków w czyśćcu.
4.Droga krzyżowa * w intencji uzdrowienia mojego syna Dominika, naprawienie relacji z tatą i powrót syna do Kościoła i Boga.
5.Śmierć Pana Jezusa na krzyżu * w intencji mojego męża Sebastiana, jego nawrócenie i powrót do domu.
Ta ostania 5 część będzie wspólna z róża ojca Pio za mężów
1.Zwiastowanie Maryi Pannie Dorota2
2.Nawiedzenie św. Elżbiety w.z.
3.Narodzenie Pana Jezusa basia_priv
4.Ofiarowanie w świątyni *
5.Znalezienie Pana Jezusa sakramentalna zona
1.Chrzest Pana Jezusa *
2.Cud na weselu w Kanie *
3.Głoszenie królestwa Bożego i wzywanie do nawrócenia *
4.Przemienienie Pańskie *
5.Ustanowienie Eucharystii *
1.Modlitwa w Ogrójcu kasedo
2.Biczowanie Pana Jezusa kasedo
3.Ukoronowanie cierniem kasedo
4.Droga krzyżowa kasedo
5.Śmierć Pana Jezusa na krzyżu kasedo
1.Zmartwychwstanie Pana Jezusa Kazia
2.Wniebowstąpienie Pana Jezusa Kazia
3.Zesłanie Ducha Świętego Kazia
4.Wniebowzięcie Matki Bożej Kazia
5.Ukoronowanie Matki Bożej Kazia
Osoba która odmawia 1 tajemnicę radosną w danym miesiącu odmawia również modlitwę wstępną- Wierzę w Boga, / Ojcze nasz/ 3 x Zdrowaś Maryjo / Chwała Ojcu
Osoba, która odmawia 5 tajemnicę chwalebną w danym miesiącu odmawia również modlitwę kończącą różaniec: "Pod Twoją obronę..." w intencji Ojca Świętego.
Intencja papieska : Powszechna: Aby ludzie przeżywający próby, zwłaszcza ubodzy, uchodźcy i spychani na margines, spotykali się z przyjęciem i znajdowali wsparcie w naszych wspólnotach
Intencja wspólnotowa : Zwracajmy się, w codziennej modlitwie różańcowej, oddając nas samych, nasze małżeństwa i rodziny, za pośrednictwem Matki Jezusa do Miłosierdzia Pana i prośmy by błogosławił, cudownie uzdrowił i połączył na nowo, wobec ludzi, wszystkie małżeństwa wspólnoty SYCHAR.
Pierwsza Róża Żywego Różańca Forum Sychar
Patron: Św. Teresa od Dzieciątka Jezus
Maga2
Moja intencja, dziękczynna za wszelkie otrzymane łaski, błagalna: o siną żywą wiarę dla mnie i bliskich, nawrócenie,przemianę serca męża, pojednanie w rodzinie i łaskę stałej, dobrej pracy dla mnie.
ewulek
o dar ducha św. dla mojego męża Grzegorza i uwolnienie z wszelkich zniewoleń
Jarosław
Prośba do Matki Bożej o opiekę i pomoc w rozwiązaniu trudnych spraw i o poprawę zdrowia.
ak70
o szczęście wieczne dla mojej Mamy, o nawrócenie i przemianę serca dla wszystkich osób z mojej rodziny
marzenie
Proszę o modlitwę w intencji mojej rodziny o wzrost wiary i miłości o uzdrowienie męża na duszy i ciele.
1.Zwiastowanie Maryi Pannie perła
2.Nawiedzenie św. Elżbiety zenia1780
3.Narodzenie Pana Jezusa TEOR
4.Ofiarowanie w świątyni ak70
5.Znalezienie Pana Jezusa Andrzej
1.Chrzest Pana Jezusa anuszka2011
2.Cud na weselu w Kanie dorotakm
3.Głoszenie królestwa Bożego i wzywanie do nawrócenia elzd1
4.Przemienienie Pańskie ewulek
5.Ustanowienie Eucharystii GosiaH
1.Modlitwa w Ogrójcu Greta
2.Biczowanie Pana Jezusa JakubekKaz
3.Ukoronowanie cierniem Jarosław
4.Droga krzyżowa katblo
5.Śmierć Pana Jezusa na krzyżu Kecaj
1.Zmartwychwstanie Pana Jezusa Maga2
2.Wniebowstąpienie Pana Jezusa marzenie
3.Zesłanie Ducha Świętego Mirakulum
4.Wniebowzięcie Matki Bożej Mirka5
5.Ukoronowanie Matki Bożej Mufinka
Druga Róża Żywego Różańca Forum Sychar
Patron - św. Monika
KAZIA
Proszę dla mnie i dla syna o opiekę, ochronę, wszelkie i obfite błogosławieństwo w życiu osobistym, rodzinnym, zawodowym, o odsyłanie zła tam skąd pochodzi zawsze i pod każdą postacią.
Dorota2
proszę o dary Ducha Św. , opiekę Maryi w rozwiązaniu trudnych problemów zawodowych, by zwyciężyła prawda i dobro.
sakramentalna zona
Modlitwa dziekczynna za okazane laski i blagalna o Dary Ducha Sw.
kasedo
1.Modlitwa w Ogrójcu * w intencji całej wspólnoty Sychar
2.Biczowanie Pana Jezusa * w intencji wszystkich małżeństw z kieleckiego Sycharu
3.Ukoronowanie cierniem *w intencji moich rodziców, teściowej, moich sióstr i ich rodzin, szwagierki z rodziną, dziadków mojego męża i za moich dziadków w czyśćcu.
4.Droga krzyżowa * w intencji uzdrowienia mojego syna Dominika, naprawienie relacji z tatą i powrót syna do Kościoła i Boga.
5.Śmierć Pana Jezusa na krzyżu * w intencji mojego męża Sebastiana, jego nawrócenie i powrót do domu.
Ta ostania 5 część będzie wspólna z róża ojca Pio za mężów
1.Zwiastowanie Maryi Pannie Dorota2
2.Nawiedzenie św. Elżbiety w.z.
3.Narodzenie Pana Jezusa basia_priv
4.Ofiarowanie w świątyni *
5.Znalezienie Pana Jezusa sakramentalna zona
1.Chrzest Pana Jezusa *
2.Cud na weselu w Kanie *
3.Głoszenie królestwa Bożego i wzywanie do nawrócenia *
4.Przemienienie Pańskie *
5.Ustanowienie Eucharystii *
1.Modlitwa w Ogrójcu kasedo
2.Biczowanie Pana Jezusa kasedo
3.Ukoronowanie cierniem kasedo
4.Droga krzyżowa kasedo
5.Śmierć Pana Jezusa na krzyżu kasedo
1.Zmartwychwstanie Pana Jezusa Kazia
2.Wniebowstąpienie Pana Jezusa Kazia
3.Zesłanie Ducha Świętego Kazia
4.Wniebowzięcie Matki Bożej Kazia
5.Ukoronowanie Matki Bożej Kazia
"Nie mów ludziom o Bogu kiedy nie pytają, żyj tak, by pytać zaczęli" św. Jan Vianney
Re: Róże Żywego Różańca Forum Sychar
Proszę o całą część 4- tajemnice chwalebne pozdrawiam Kazia
I Róża potwierdzam modlitwę
Intencja na luty: o szczęście wieczne dla mojej Mamy, o nawrócenie i przemianę serca dla wszystkich osób z mojej rodziny
Dziękuję!
Intencja na luty: o szczęście wieczne dla mojej Mamy, o nawrócenie i przemianę serca dla wszystkich osób z mojej rodziny
Dziękuję!
Na skrzyżowaniu świata dróg,
Na ludzkich dróg rozstaju,
Postawił krzyż swój Dobry Bóg,
Dla tych, co się błąkają...
gotowe
dziękuję, Kazia
dziękuję, Kazia
"Nie mów ludziom o Bogu kiedy nie pytają, żyj tak, by pytać zaczęli" św. Jan Vianney
1 RÓŻA
Gosiu dziękuję bardzo <3
Potwierdzam I róża
Jestem w marcu . Moja intencja - dziękczynna za wszelkie łaski. Błagalna - o nawrócenia, silną,żywą wiarę dla mnie i najbliższych. Łaskę stałej, dobrej pracy dla mnie. Uwolnienie syna z uzależnień. Panie przymnóż mi wiary, zaradź memu niedowiarstwu.
Potwierdzam 1 róża
Intencja na marzec: o szczęście w niebie dla moich rodziców; dziękuję Ci, Panie, za wszystkie łaski, którymi mnie codzień obdarzasz; proszę prowadź i chroń moją rodzinę
Intencja na marzec: o szczęście w niebie dla moich rodziców; dziękuję Ci, Panie, za wszystkie łaski, którymi mnie codzień obdarzasz; proszę prowadź i chroń moją rodzinę
Na skrzyżowaniu świata dróg,
Dziękuje za modlitwę w mojej intencji, w lutym. Trwam na modlitwie i w marcu. Jeżeli nie będzie chętnych, to mogę odmawiać całą część różańca. Pozdrawiam z Panem Bogiem Kazia
Jestem z modlitwa w marcu - II Roza; jesli nie bedzie omodlona cala roza ,to tez poprosze o jedna czesc .
Dziekuje za modlitwe i prosze nadal o opieke Matki Mozej i prowadzenie Ducha Sw w trudnych decyzjach..
Dziekuje za modlitwe i prosze nadal o opieke Matki Mozej i prowadzenie Ducha Sw w trudnych decyzjach..
I róża ( marzec)
INTENCJA: O wzrost wiary i miłości w mojej rodzinie, o uzdrowienie męża na ciele i duszy.
INTENCJA: O wzrost wiary i miłości w mojej rodzinie, o uzdrowienie męża na ciele i duszy.
I Róża
Moja intencja na marzec:
Prośba do Matki Bożej o pomoc w rozwiązaniu trudnych spraw i o poprawę zdrowia.
Moja intencja na marzec:
Prośba do Matki Bożej o pomoc w rozwiązaniu trudnych spraw i o poprawę zdrowia.
I Róża
Moja intencja na marzec
O zdrowie i dary Ducha Świętego, łaskę nawrócenia i przebaczenia w rodzinie, sobie i bliźniemu
Moja intencja na marzec
O zdrowie i dary Ducha Świętego, łaskę nawrócenia i przebaczenia w rodzinie, sobie i bliźniemu
Katarzyna
I Róża. Bardzo proszę o modlitwę w marcu za moją rodzinę - o światło Ducha św. dla nas i opiekę Matki Najświętszej.
Teor - Eva
Teor - Eva