Celem tego forum jest niesienie pomocy małżonkom przeżywającym kryzys na każdym jego etapie, którzy chcą ratować swoje sakramentalne małżeństwa, także po rozwodzie i gdy ich współmałżonkowie są uwikłani w niesakramentalne związki
Imię małżonka/i: T.
Jestem: w trakcie rozwodu
Wysłany: 2010-03-01, 01:38
!!!UWAGA!!!
Ponieważ do dziś dnia nie dostałam potwierdzenia o obecności w Róży od paru osób, musimy uzupełnić te miejsca.
W związku z tym wprowadzam zmiany jak poniżej:
I RÓŻA:
tajemnica światła 2.Objawienie się Pana Jezusa na weselu w Kanie Galilejskiejzamiast ata -> modlitwę przejmuje Dar
tajemnica bolesna 5.Śmierć Pana Jezusa na krzyżu zamiast Sati -> modlitwę przejmuje Glondi
II RÓŻA:
tajemnica bolesna 5.Śmierć Pana Jezusa na krzyżu zamiast żona od 27lat -> modlitwę przejmuje Ela K
tajemnica chwalebna 1.Zmartwychwstanie Pana Jezusa
zamiast jeszcze_zona -> modlitwę przejmuje lilia jeśli którakolwiek z osób "podmienionych" potwierdzi, że jednak modli się z nami, proszę o kontakt - dodamy ją do III RÓŻY
buziaki
agnicha
[ Dodano: 2010-03-01, 02:07 ]
Marzec – Intencje Papieskie
Ogólna:
Aby światowa gospodarka była zarządzana zgodnie z kryteriami sprawiedliwości i równości, z uwzględnieniem rzeczywistych potrzeb narodów, zwłaszcza najuboższych.
Misyjna:
Aby Kościoły w Afryce były znakiem i narzędziem pojednania oraz sprawiedliwości we wszystkich regionach kontynentu.
Intencja Wspólnotowa:
O błogosławieństwo Boże i potrzebne łaski dla Ojca Jerzego oraz dla wszystkich kapłanów i osób zakonnych opiekujących się ogniskami sycharowskimi.
Pierwsza Róża Żywego Różańca Forum Sychar Patron: Św. Teresa od Dzieciątka Jezus
Opiekun duchowy: ojciec Jerzy Karpiński SJ
Intencje modlitwy wstawienniczej
W marcu modlimy się szczególnie w intencjach: kinga2 - prośba o nawrócenie męża i oddalenie od niego osób, które szkodzą jemu i odbudowaniu naszych relacji małżeńskich.
glondi - o uzdrowienie małżeństwa, nawrócenie męża i wypełnianie woli Bożej w naszym małżeństwie
agnicha - Proszę o pokój serca i oto abym zawsze miała w sobie pragnienie Boga. O nawrócenie dla mnie i mojego męża
n_tesia4 - O opiekę Matki Bożej nad naszą rodziną, o siłę na ten trudny etap naszego małżeństwa.
paloma - O nadzieję, odnalezienie sensu i celu życia, o własne mieszkanie dla mnie i córki. O uzdrowienie.
Za moje sprawy w sądzie - o mądrość Bożą i pokój.
robert1973 - O łaskę pojednania z Panem Bogiem mojej żony i pojednanie naszego małżeństwa, o Światłość i Dary Ducha Świętego dla sądu w sprawie rozwodowej (23 marca-sesja), o łaskę znalezienia przeze mnie stałej pracy.
Część I - tajemnice radosne
1.Zwiastowanie Maryi Pannie Andrzej
2.Nawiedzenie św. Elżbiety raula
3.Narodzenie Pana Jezusa Dorota2
4.Ofiarowanie w świątyni Elcia42
5.Znalezienie Pana Jezusa kasia1
Część II - tajemnice światła
1.Chrzest Pana Jezusa w Jordanie LK
2.Objawienie się Pana Jezusa na weselu w Kanie Galilejskiej Dar
3.Głoszenie królestwa Bożego i wzywanie do nawrócenia robert1973
4.Przemienienie na górze Tabor miriam
5.Ustanowienie Eucharystii PaulM
Część III - tajemnice bolesne
1.Modlitwa w Ogrójcu Danka9
2.Biczowanie Pana Jezusa kamyk07
3.Ukoronowanie cierniem Kecaj
4.Droga krzyżowa Alda
5.Śmierć Pana Jezusa na krzyżu Glondi
Część IV - tajemnice chwalebne
1.Zmartwychwstanie Pana Jezusa kinga2
2.Wniebowstąpienie Pana Jezusa ak70
3.Zesłanie Ducha Świętego sofia
4.Wniebowzięcie Matki Bożej Joanna0112
5.Ukoronowanie Matki Bożej n_tesia4
Osoba która odmawia 1Radosną w danym miesiącu odmawia również modlitwę wstępną- Wierzę w Boga, / Ojcze nasz/ 3 x Zdrowaś Maryjo / Chwała Ojcu
Druga Róża Żywego Różańca Forum Sychar Patron - św. Monika
W marcu modlimy się szczególnie w intencjach:
lilia - o łaskę wiary w Jezusa w Najświętszym Sakramencie dla mojego męża
krzysztof256 - o dar przebaczenia dla moje zony , dary ducha swietego potrzebne do odbudowania naszego malzenstwa
Chmurka - w pewnej intencji – Bogu wiadomej
chris - o dary Ducha Św. dla naszej rodziny, o łaskę szczerego wybaczenia i możliwość odbudowy naszego małżeństwa na solidnym fundamencie wiary
Mirakulum - O nawrócenie męża i dary ducha św. dla mojej rodziny
dk2008 - o odrodzenie i uzdrowienie mojego małżeństwa oraz o powrót i nawrócenie mojej żony Beaty
1.Zwiastowanie Maryi Pannie basia_priv
2.Nawiedzenie św. Elżbiety trojka
3.Narodzenie Pana Jezusa TEOR
4.Ofiarowanie w świątyni Halszka
5.Znalezienie Pana Jezusa ketram
1.Chrzest Pana Jezusa w Jordanie dk2008
2.Objawienie się Pana Jezusa na weselu w Kanie Galilejskiej motylek9
3.Głoszenie królestwa Bożego i wzywanie do nawrócenia w.z.
4.Przemienienie na górze Tabor Lylda
5.Ustanowienie Eucharystii agnicha
1.Modlitwa w Ogrójcu krzysztof256
2.Biczowanie Pana Jezusa Kazia
3.Ukoronowanie cierniem Mirakulum
4.Droga krzyżowa Chmurka
5.Śmierć Pana Jezusa na krzyżu Ela K
1.Zmartwychwstanie Pana Jezusa lilia
2.Wniebowstąpienie Pana Jezusa shrequ
3.Zesłanie Ducha Świętego chris
4.Wniebowzięcie Matki Bożej Maria67
5.Ukoronowanie Matki Bożej Katarzyna74
Osoba która odmawia 1Radosną w danym miesiącu odmawia również modlitwę wstępną- Wierzę w Boga, / Ojcze nasz/ 3 x Zdrowaś Maryjo / Chwała Ojcu
Trzecia Róża Żywego Różańca Forum Sychar Patron: Św. Józef
W marcu modlimy się szczególnie w intencjach: Jarosław - O uzdrowienie mojego małżeństwa, łaskę wiary dla żony i światło Ducha Świętego dla składu sędziowskiego.
ewulek - Proszę o modlitwę w intencji mojego męża Grzegorza, aby sie nawrócił i zrozumiał jak cenna i ważna jest przysięga małzeńska.
katblo - o nawrócenie mojego męża, o zdrowie i Boże błogosławieństwo naszych dzieci
1.Zwiastowanie Maryi Pannie ewulek
2.Nawiedzenie św. Elżbiety Jarosław
3.Narodzenie Pana Jezusa katblo
4.Ofiarowanie w świątyni Agnieszka_ns1
5.Znalezienie Pana Jezusa Silije
1.Chrzest Pana Jezusa w Jordanie Aleksandra1001
2.Objawienie się Pana Jezusa na weselu w Kanie Galilejskiej Ewek
3.Głoszenie królestwa Bożego i wzywanie do nawrócenia
4.Przemienienie na górze Tabor
5.Ustanowienie Eucharystii
1.Modlitwa w Ogrójcu
2.Biczowanie Pana Jezusa
3.Ukoronowanie cierniem
4.Droga krzyżowa
5.Śmierć Pana Jezusa na krzyżu
1.Zmartwychwstanie Pana Jezusa
2.Wniebowstąpienie Pana Jezusa
3.Zesłanie Ducha Świętego
4.Wniebowzięcie Matki Bożej
5.Ukoronowanie Matki Bożej
[ Dodano: 2010-03-01, 02:11 ]
P.S. Jeśli kogoś pominęłam albo poplątałam kolejność - proszę dajcie mi znać...człekiem marnym tylko jestem i omylnym
_________________ Panie dotykaj mojego serca- zwłaszcza kiedy mówię <<NIE>>...
pokazuj mi jak kochać -szczególnie gdy pragnę uciec...
tchnij we mnie głód Ciebie, bo coraz częściej chcę Cię zgubić...
ok, modle się I tajemnica chwalebną.
W intencjach na marzec drugiej Róży zaszła pomyłka, ma być:
lilia ( a nie dk2008)- o łaskę wiary w Najświętszy Sakrament mojego męża Tomka
a dk2008- o odrodzenie i uzdrowienie mojego małżeństwa oraz powrót i nawrócenie mojej żony Beaty
Miłego dnia wszystkim życzę!
_________________ "Jeśli nie potrafisz czekać , to się nie módl"
ks. Twardowski
Podwierdzam, że modlę się wspólnie z Wami (II róża). Wszystkich pozdrawiam bardzo serdecznie!
_________________ TO
Lylda
Imię małżonka/i: piotr
Jestem: w kryzysie małżenskim
Staż małżeński: 15 Dołączyła: 10 Cze 2009 Posty: 12
Wysłany: 2010-03-01, 12:51
Proponuję dołączyć NA STAŁE do naszych modlitw intencje za naszego opiekuna duchowego. Nie zapominajmy, że 1. Bóg tego od nas oczekuje, 2.im świętszy opiekun duchowy, tym większe łaski nam wyprasza i on sam- nawet krótką modlitwą za nas.
No i druga propozycja. żebyśmy w miarę możliwości - ktoś jeden w miesiącu zamawiał Mszę Świętą za nasze małżeństwa i w w naszych intencjach. (np. dziękczynno błagalna za małżeństwa i intencje 2 Róży gr modlitewnej "Sychar")
Jak jest 20 osób w Róży to 1 osoba zamawia prawie raz na 2 lata.
Mszę Świętą indywidualną można już zamawiać nawet od 30-50 zł, więc mam nadzieję, że większość może sobie pozwolić na taki wydatek raz na kilkanaście miesięcy. Oczywiście jeśli kogo nie stać lub nie ma ochoty to nie ma przymusu, ale dla chętnych. Msza Święta ma nieskończoną moc - jak pisał ojciec Sullivan (Cuda Mszy Św.), "...gdybyśmy regularnie zamawiali Mszę Św. za swoich współmałżonków czy rodzinę, byliby święci".
Wiem, że w Sanktuarium Bożego Miłosierdzia jest odprawiana Msza Św. w tych intencjach- wszystkich Róż, ale też Pan Bóg widzi NASZE starania i wiarę i wyrzeczenia (Msza Św. też kosztuje- i udział w niej w miarę możliwości)- przecież na Mszy Św. oferujemy Bogu Jego Syna Jezusa Chrystusa- Jego Miłość, jako zadośćuczynienie za brak naszej miłości i jako ofiarę przebłagalną i dziękczynną.
zachęcam do zapoznania się z wyżej wspomnianą książeczką ojca Sullivava "Cuda Mszy Świętej". ma niewiele stron, niewiele kosztuje (5-7zł?) ale może zmienić wiele w życiu.
Na początek ja zamówię. Jak będę znała termin to zapiszę go na forum, Zeby jak najwięcej osób mogło łączyć się z nami tego dnia i przyjąć Komunię Świętą w tej intencji.
Dzwoniłam do Salezjańskiego Ośrodka Misyjnego i chciałam na początek zamówić nowennę, ale już na marzec dali intencje misjonarzom i można dopiero w kwietniu po świętach, więc może uda mi się coś w marcu u nas w klasztorze franciszkańskim, ew. w Niepokalanowie.
Proponuję dołączyć NA STAŁE do naszych modlitw intencje za naszego opiekuna duchowego.
uważam, że jest to bardzo fajny pomysł ...do intencji dołączyłam też pozostałych opiekunów naszych ognisk....obejmujmy ich modlitwą - szczególnie w tym roku modlitwy za kapłanów...
no i nie możemy zapominać także o Osobach Zakonnych, których coraz więcej pojawia się w życiu naszej wspólnoty
Intencję znajdziecie w nagłówku - zaraz pod intencją misyjną....i zagości ona już na stale w naszych Różach
_________________ Panie dotykaj mojego serca- zwłaszcza kiedy mówię <<NIE>>...
pokazuj mi jak kochać -szczególnie gdy pragnę uciec...
tchnij we mnie głód Ciebie, bo coraz częściej chcę Cię zgubić...
Imię małżonka/i: Bogusław
Staż małżeński: 9 Dołączyła: 14 Cze 2009 Posty: 308 Skąd: Rzeszów
Wysłany: 2010-03-02, 11:08 Msza sw.
Jeśli pozwolicie, dołączę te intencje również do modlitwy wiernych na Mszy familijnej w mojej parafii która zostanie odprawiona w Święto Zmartwychwstania Pańskiego o godz. 10
w intencji wszystkich małżeństw wspólnoty Sychar
Imię małżonka/i: Robert
Staż małżeński: 18 Dołączyła: 12 Wrz 2008 Posty: 3570
Wysłany: 2010-03-02, 12:18
katblo,
Modlitwy nigdy za dużo. Dziękujemy za inicjatywę serca.
_________________ Pozdrawiam
Z Panem Bogiem
Aguta
Jedna
Imię małżonka/i: P.
Jestem: w trakcie rozwodu
Staż małżeński: 11 Dołączyła: 04 Mar 2010 Posty: 231 Skąd: spod Poznania
Wysłany: 2010-03-05, 10:20
Chciałam się dołączyć do kolejnej wolnej tajemnicy różańca z odmawianiem dziesiątki za te wszystkie intencje i w intencji mojej rozbitej teraz rodziny. Jestem tu zupełnie nowa, więc nie wiem czy do końca znam zasady - jak długo rozważam akurat tą tajemnicę, do której zostanę zapisana?
Wysłany: 2010-03-05, 11:39
silije,
Do końca miesiąca kalendarzowego rozważamy te samą dziesiątkę w intencjach własnych ( podanych przez Ciebie i w intencjach ogólnych-dla wszystkich róż oraz intencjach szczegółowych -podanych dla Twojej róży-III pw. św. Józefa.) Od 1-go kwietnia bedzie zmiana.
Bardzo się cieszę,że podjęłaś tę modlitwę. Świadectwa dowodzą ,że taka forma jest bardzo owocna, niech i Tobie przez ręce Maryi Bóg błogosławi.
V część radosna-Odnalezienie Pana Jezusa w Świątyni
Wysłany: 2010-03-16, 00:59
Agnieszka_ns1,
Zacznij odmawiać IV część różańca radosnego- Ofiarowanie Pana Jezusa w Świątyni.
Witamy w trzeciej Róży pw. św. Józefa.
_________________ Pozdrawiam
Z Panem Bogiem
Aguta
Aleksandra1001
Imię małżonka/i: Maciej
Staż małżeński: 33 Dołączyła: 08 Mar 2010 Posty: 100
Wysłany: 2010-03-17, 00:20
I ja chciałabym dołączyć do Żywej Róży. Jeszcze nie mam własnego tematu. Nie czuję się jeszcze na siłach, aby opisać moją historię. Jest taka, jakich tu wiele. Czerpię jednak siłę z tego Forum i wierzę w moc modlitwy.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum